Ateljén och matsalen

På Blåsippans förskola har vi en stor gemensam ateljé på övre plan och en gemensam matsal på nedre plan.

Ateljén

Vi har en ateljépedagog som bedriver verksamhet i ateljén. Där får barn och pedagoger mötas och utforska tillsammans. I vårt projekt Kost och hälsa fokuserar vi i ateljén månadens grönsak och barnen får på många olika sätt möta och utforska frukt och grönt både analogt och digitalt. Syftet är att möta frukter och grönsaker utan krav på att äta för att på det sättet skapa intresse och nyfikenhet och i förlängningen få bättre kosthållning.

Ateljén skapar möjlighet för möten, utforskande och lärande mellan alla på förskolan – det är en plats som är allas! Det ger en härlig VI-känsla och vi kan lära av och med varandra.

Matsalen

Matsalen är en gemensam öppnings- och stängningsplats och matsal. Här välkomnas alla på morgonen till lugn musik och frukostbuffé. Till lunchen serveras buffé och barnen tar själva sin mat, sitter med sina kompisar och äter för att sen plocka undan efter sig.

I matsalen har vi en matsalspedagog som i samarbete med köket värnar om en god måltid. Barnen ska erbjudas en varierad kost med många olika alternativ där de själva kan göra val.

Senast uppdaterad: 10 augusti 2021